İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant, eksik olan dişlerin çeneye vida şeklindeki yapay diş kökünün yerleştirilmesi işlemidir. İmplant tedavisi sayesinde eksik olan dişler tamamlanır, eğer hiç dis yoksa bu işlem sayesinde sağlıklı ve dayanıklı dişlere sahip olursunuz. İmplant vidası çeneye kolayca uyum sağlaması için titanyumdan imal edilmiştir. Çünkü çene titanyumu vücudun bir parçası olarak görür ve çeneye çok kolay uyum sağlar. Ayrıca alerjik reaksiyon göstermemesi çok büyük avantajdır. İmplant işlemi yaklaşık olarak 15-20 dakika sürer fakat çok sayıda implant yapılması sürenin uzamasına neden olur.
İmplant Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?
İmplant tedavisi 18 yaşını doldurmuş birey olmak kaydıyla herkese yapılabilen bir işlemdir. İmplant tedavisi işlemi diğer dişlere zarar vermez. İmplant tedavisi dişi olmayan bireyleri protez derdinden kurtarır. Ayrıca protez dişten ziyade daha estetik ve dayanıklı dislere sahip olmanızı saglar. Genelde ileri yaşlarda görülen çene kemiği erimesi hastalıklarını gözle görülür bir şekilde azaltır. İmplant tedavisi yapılan dis diğer işlemlere göre daha sağlam ve estetik bir görünüşe sahip olur. Böylece beslenmenize de kolaylık sağlar. İmplant tedavisi yaşam kalitenizi olumlu yönde etkiler. Sağlıklı dişlere ve güzel gülüşlere implant işlemi sayesinde sahip olabilirsiniz. Eksik dişler hayatımızı her anlamda olumsuz etkiler. Görünüş açısından çok estetiksiz görünebilir. Bu da normal yaşantınızda bir sürü sorunlara ve özgüven eksikliğine yol açar. Sağlıklı ve güzel gülüşlere sahip olmak herkesin hakkıdır.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi öncelikle implant yapılacak bölgeye lokal anestezi verilerek yapılır. Daha sonra daha önceden alınan çene ve dişlerin ölçülerine göre yapılmış implant diş eti kaldırılarak yerleştirilir. Daha sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşme süresi beklenir. Bu kaynaşma süresi alt çene de 2-3 ay üst çene için de 3-4 aydır.
Samsun implant tedavisi yaptırmak ve Samsun İmplant Fiyatları konusunda bilgi almak için İbrahim Şimşek Kliniğini arayabilirsiniz.